Historik och information om Mercury 1957
Amerikas första produktion av "The Dream Car Design".
Man beskriver den nya lanseringen 1957 med dessa ord:
"Nu har Mercury brutit banden av en gradvis evolution med nya drömbilsdesignen. Istället för nya fendrar ett år och en ny huv nästa, tar den magnifika Mercury 1957 ett språng långt framåt för att ge dig form, kraft och funktioner till kommande generationer "

"Varje linje och detalj uttrycker drömbildesignens avancerade look ."

"Då bilens höjd har minskat mer och mer, har taket blivit en integrerad del av bilens design. Mercury är först att erkänna denna viktiga övergång. I den nya Big M har både tak och akterdäck en vacker, renskuren kanal. Lägg märke till hur den bakre däckkanalen går till och med genom bakrutan i hatthyllans bakre del, vilket förstärker känslan av ett integrerad tak - och akterdäckstyling. "
"Med nytt bagageutrymme, 31 kubikfot stort! Tillräckligt med utrymme för hela familjens saker. Slukar upp resväskor, golfbagar, picknickkorgar och kylväskor för dom med en glupsk aptit. Reservdäcket är placerat vid sidan - ur vägen - men lätt att komma åt och ta ut! "
"Den vackert skulpterade bakskärmens raketform ger Big M 57:an en bestämd blick av morgondagen och betonar Mercurys känsla av flytande rörelse även i viloläge. En av Big M: s mest framstående stylingkännetecken."

"Exklusiva stötdämpare
Den första in branschen med att ge en full dämpning av både upp –och nedrörelser på tuffa vägar utan att för den delen offra en skön, trevlig åktur på vanliga vägar. Speciella höghastighetsventiler agerar ”hydralkuddar” vid högre hastigheter eller över upprepade ojämnheter. Designade för att passa med Mercurys förbättrade fjäderverkan för att ge en jämn, skakfri åktur under alla sorters vägförhållanden. "

"Ny förbättrad fjäderverkan
Både de längre främre spiralfjädrarna samt de bakre bladfjädrarna, har gjorts mer flexibla. Och åtgärderna av Mercurys förbättrade främre och bakre upphängningar har blivit vetenskapligt balanserade så att de arbetar i harmoni som ett team under alla vägförhållanden. Tillsammans med Mercurys stötdämpare, ger dem en jämn åktur, mjuk oavsett antalet passagerare. "

"Exklusivt med Mercury … ny tangentbordskontroll … vilket du inte hittar på någon annan bil. Kontrollerar varje körrörelse …"
 • Startar motorn
 • Neutral
 • Drive
 • Lågväxel
 • Back
 • Parkering
 • Lossa parkeringsbroms
 •  
  Denna nya automatiska överföringskontroll är med Mercury exklusiv i branschen! Den föråldrar konventionella tryckknappsöverföringar eftersom den gör så mycket mer. Den är lika enkel att manövrera som att peka med ditt finger. Backväxeln kan inte kopplas in över 10 mph (miles per hour, jämför med km/h). Kontrollpanelen är på den vänstra sidan av instrumentbrädan – enkel att nå, och utom räckhåll för nyfikna barnhänder. Bokstäverna på knapparna är upplysta på natten – urkopplingskontrollen av parkeringsbromsen lyser röd tills den är urkopplad."

  Diverse reklamvideos från YouTube på Mercury bilar från 50- talet.
  1957 Mercury Montclair Commercial 1957 Mercury Pick And Save Sale Commercial
  1957 Mercury Monterey Commercial 1957 Mercury Commercial - Like Floating On A Cloud
  Reklambroschyrer
  (english)
  Ladda ner broschyr i pdf »» Ladda ner broschyr i pdf »»